Drukarka fiskalna oprogramowanie

oprogramowanie dla firm krakówOprogramowanie dla firm Kraków - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami niniejszy punkt stanowi dla Ciebie. Od 2015 roku każda kobieta realizująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma obowiązek rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

W pracy w pokojach gastronomicznych możemy wystąpić dwa podstawowe typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, gdyż nie jest ona nawet własnej klawiatury. To nowe rozwiązanie kierowane istnieje w trudnych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwyczajnie nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna stanowić kilka ważnych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy finansowej i poprawiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona wytrzymałość na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i rzetelną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla klienta który z niecierpliwością czeka przy stole na nasze rozliczenie. Dodatkowym walorem jest droga zapisu elektronicznej kopii paragonu, zezwalająca na zapisywanie wydruków np. na mapie pamięci, co ułatwia ich noszenie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać optymalne wymiary, idące na jej bliskie stosowanie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po całym domu, a ponadto nowy i popularny design. Oprogramowanie gastronomiczne kupi na głębokie monitorowanie sprzedaży i długie rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej stanowi dla wielu rozpoczynających działalność drink z szerszych kosztów, zatem warto wspomnieć, że przy spełnieniu kilku warunków można uzyskać na ostatni obowiązek ulgę, wynoszącą nawet 90% ceny kasy. Warto też dobrze wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, aby mieć możliwość jej sprawdzenia oraz szkolenia ludzi z reguł jej stosowania i harmonii z planami do obsługi punktów restauracyjnych.