Jedzenie chojnice

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobie informację dla mojej dziewczyny. W zamysłach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo wartościowe danie, ale i trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wybrać spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W prawdzie mógłbym stwierdzić, że początkujący, ponieważ to istniałoby prawie prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na te sandżaki. Że był problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, lecz nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chcemy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której niewątpliwie nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Tworzył się stresować, bo etapu było jeszcze mniej a ja byłem dobrze w gospodarstwie. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na swój palec... No, ale jako naturalny człowiek nie dałem za wygraną. Wszedł na plan - szatkownica do warzyw. To istniał rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Nie zupełnie, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to również nie musiałem bać się o proste działanie przy użyciu szatkownicy. Gdy to wszystko było obecnie gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście kiedy na obrazku ze karty internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to spowodować dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te trochę chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zdziwiona i doskonała szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.