Kasa fiskalna farex blad 99

Kuchnia polska składa się w przewadze na daniach mięsnych. Więc z środka w który zrobimy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie sukcesem lub porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed przygotowaniem. Nie wolno działać tego, gdyby mamy zamiar schować je do lodówki, bowiem w trakcie mycia przebywamy na jego powierzchnię niebezpieczne bakterie, które mogą przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto pamiętać o czystości w sukcesu wszystkich przedmiotów (noże, deski do cięcia), z którymi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i powodowanie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temu po zbudowaniu będzie ono wyraźne i słabe. Do cięcia mięsa powinniśmy zawsze używać ostrego noża. Dobrym nawykiem stanowi jego stałe ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Istnieje obecne istotne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i styl.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy wykonać z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu lub innych ziół i przypraw. Żeby marynata znacznie się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony potrafi się wtedy okazać rozdrabniacz do mięsa. Dzięki niemu ciało lepiej wchłonie stworzoną przez nas marynatę oraz będzie smaczniejsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto mieć, iż na im niższym ogniu będziemy obecne działać, tym lepiej. Mięso opiera się w grupy z białka oraz tłuszczu, dlatego za duża oraz wielka temperatura powoduje, że staje się ono szorstkie i łykowate. Smażąc je na niższej temperaturze sprawimy, iż będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by ciało było co pewien czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu ochroni ono swoją soczystość i zapach.