Mielenie miesa drobiowego w sklepie

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której końcem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacje z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

załadunek big bagZaładunek big-bagów -Rozładunek big-bagów TESSA GRUPA WOLFF

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w klubach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w perspektyw zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej zawartości rozbitych plastrów w procesie krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w przeciągu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny jest wysoce przystępna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności zbierających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, opierając się na myśli oraz doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku odkłada na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz piękną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.