Sprawozdanie z pracy wychowawczej klasa 1

Technologia ta w gastronomii, też gdy w dowolnej innej dziedziny, ciągle się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Traktuje to najbardziej punktów gastronomicznych będących niewiele klientów, oraz co wewnątrz tym idzie - największe obroty. W punkcie, w którym zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z ilością zamówień, musimy albo zatrudnić nowe osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Może zatem być zmiana samego procesu lub zakup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas oczekiwania na zamówienie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Praktyka w gastronomii nie ma odpowiedniej ocenie wśród osób, jakie planowały okazję jej sprawdzić, wydaje mi się jednak, że pewni całkiem dobrze się w niej odnajdują. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na osobach ludzi wydających mi dania nie biorą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci pracownicy identyfikują się ze swoją marką a że mogę mieć na to, że nikt do mojego przekazania nie napluje. Szkoda, że szkoda nie wszystkich restauracji to interesuje. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego chłopaka ze zbolałą miną. Ten element - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od obecnego terminu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie naszej restauracji warto prowadzić z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest pozytywna - warto na poważnie rozważyć jej zakup. Wzięte w stosunku spośród tym koszty prawdopodobnie oddadzą się bardzo łatwo.