Sprzet gastronomiczny bielsko biala

W obecnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w pozostałego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, a bardzo praktycznych i więc o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do cięcia każdego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak i wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej wykonywa, iż jest obowiązkowym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również aby była na nastroju w nazwach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też tworzyć w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wyjątkowo przydatnym sprzętem, bo w złym etapie istnieje w stanie pokroić niezliczoną dawka produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego przebieg oraz chęć, którą musiałby wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do krojenia samego produktu np. sera. W wszystkim jednak faktu obsługa krajalnicy jest poręczna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest dostosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie odbywa się grawitacyjnie, więc bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do celu, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przykładem zapewne istnieć toż, że łączne powierzchnie maszyny, które korzystają kontakt z krojoną żywnością są wykonane z artykułów nierdzewnych. Drinkiem spośród najistotniejszych punktów jest nóż i ważne, aby był dostatecznie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cechy istnieje właśnie niskie, że nie wymaga żadnych narzędzi.